Ukkiepukkiefotografie

by Christ Vilez

Intro

Zwangerschapsessie

Newborn

Sitter

Cakesmash

Gezin

Ukkiepukkieplan

Themashoots

Opties

Fotogallerij

 

Een fotosessie van een newborn (ideaal tussen de vijfde en vijftiende dag) wordt enkel afgewerkt bij mij thuis in Ardooie. Hierdoor kan ik jullie de juiste sfeer en omstandigheden creëren waarbij het comfort en veiligheid van de baby centraal staat.

Binnen de eerste vijftien dagen slaapt de baby meestal nog veel en vrij vast. Ideaal om de baby te positioneren in mijn decor. In die periode ligt de baby nog graag in foetushouding. De extra verwarming zorgt ervoor dat de baby ook letterlijk een warme ontvangst krijgt!

* Een fotosessie van ongeveer 2 uur. Een tijdsduur hierop kleven is echter moeilijk. Veel, zoniet alles, hangt af van de baby. We maken graag tijd voor extra voedingsmomenten, verschonen,... Ten alle tijde staat het comfort van de baby op de eerste plaats!

* Minstens 120 foto's in hoge resolutie via downloadlink. Wie graag een houten usb stick met wit doosje wil, kan dit tegen meerprijs 30 euro. Een luxe-box met prints 18 x 13 cm kost 65 euro extra (zie brochure)

* Alle foto's staan in groot formaat, hoge resolutie, de foto's staan in kleur.

* Kostprijs: 175 euro, incl. BTW - Meerprijs tweelingen: + 75 euro, incl btw. Er zijn verschillende mogelijkheden die je hier kan vinden...

* Alle gebruik van het decor is inbegrepen. Weet dat we hiervoor een blijvende investering blijven doen opdat we jullie een leuke reeks kunnen aanbieden!

* Je kan vooraf je naam en uitgerekende datum opgeven, doch een effectieve datum wordt pas geprikt asap na de geboorte. Het is dan ook van belang om reeds de 2e dag na de geboorte mij te verwittigen en een datum van fotosessie te vragen. Baby's van meer dan 3 weken oud worden niet meer gefotografeerd.

           

Even twee belangrijke opmerkingen:

- Iedere fotograaf heeft een bepaalde manier van werken, een bepaalde stijl... Wanneer mijn stijl, accessoires,.. niet jullie smaak is, heb ik daar alle begrip voor. Ik wil enkel tevreden ouders die de foto's krijgen die ze voor ogen hebben. Wanneer dit niet in mijn stijl of mogelijkheden ligt, vraag ik jullie beleefd uit te kijken naar een andere fotograaf.  Ik denk bv aan foto's waarbij de baby puur wordt gefotografeerd...geen pamper, enkel een naakte baby op doek... of gevaarlijke poses waaraan men achteraf dan veel photoshopt... Iedereen kent wel de pose waarbij het babyhoofdje wordt ondersteund door zijn beide handjes... Dergelijke risico's neem ik niet... mijn excuses hiervoor...

- Ik werk voor newbornsessie niet in een studio maar in de woonkamer. Ik heb 2 opstellingen, waarbij de ruimte beperkt is. Het fotograferen van jullie wondertje kan perfect hierin, doch een foto met de ouders erbij lukt niet en is ook niet de essentie van een newbornsessie.

Overtuigd? Jullie beslissen jullie kleine wondertje te laten fotograferen bij ukkiepukkiefotografie? Alvast dank je wel voor het vertrouwen! 

Een woordje uitleg...

De fotosessie gaat door bij ons thuis… Ik werk tot ik een prima resultaat bekom! Doch ten allen tijde staat het comfort en vooral ook de veiligheid van jullie baby op de eerste plaats! Beiden hebben we dan ook alle aanbevolen inentingen gehad...

Het voordeel om bij ons thuis te werken is dat wij die huiselijke warme sfeer letterlijk en figuurlijk mogen nemen! Er is extra verwarmingselement voorzien, dicht bij jullie baby….  Ik richt de ruimte in met een beanbag, achtergrondsysteem en allerlei props.

Ook al heb je net de baby voeding gegeven, toch vraag ik steeds extra voeding mee te brengen. Wanneer de baby mocht honger krijgen, kunnen jullie dit in alle rust hier geven.. Ook een knuffel van de mama of papa tussendoor is mogelijk! Een tijdsduur kleven op zo’n fotosessie is moeilijk… Mijn ervaring leert dat het ongeveer twee uur duurt, maar alles hangt af van hoe vlot het verloopt…. Ik kreeg al vaak een ‘sorry’, omdat het wat langer duurde… maar dit is zeker niet nodig! Zoals eerder gezegd: comfort primeert! Ik neem dan ook graag de tijd jullie prins of prinses in alle mogelijke goede omstandigheden te fotograferen.

Ik bezit allerlei props, pakjes, schaaltjes, achtergronddoeken, vinyl, kroontjes, vlinderdasjes,… om er een mooie reeks van te maken.

Bij het gebruik van de props, achtergronden,.. hou ik rekening met het geslacht van de baby (roze bij een jongen past niet zo goed), maar ook met jullie wensen…  Jullie mogen gerust een kijkje nemen tussen de verschillende pakjes en props. Ik werk enkel met outfits die ik ter beschikking stel, zelf kledij meebrengen is niet mogelijk.

Vaak krijgen we ook de vraag of een foto met grote broer of zus mogelijk is?

Dit is in beperkte mate mogelijk. De baby zelf ligt op een beanbag van ongeveer 1 meter breedte. Gezien het systeem is het niet mogelijk om hier met grote broer of zus op te zitten of liggen. We nemen wel gerust enkele ‘liggende’ foto’s, hoofdjes tegen elkaar, of grote broer of zus zittend achter de liggende baby in de fotoprop. Dit is een beperkt aantal. Vele ouders komen liever zonder grote broer of zus mee, omdat twee uur wachten minder leuk is, of iets moeilijker… Rust is uiteraard van belang voor het slagen van de fotosessie…

Binnen de 2 a 3 dagen na de fotosessie krijg je enkele verkleinde voorbeeldfoto’s waar ook een logo op staat van Ukkiepukkiefotografie. Op de downloadlinks WeTransfer staan alle foto’s in groot formaat (300dpi) zonder enig logo of watermerk. De foto’s staan in kleur.

Het afwerken van de foto’s duurt maximaal 3 weken, afhankelijk van de drukte.

U beschikt over alle mogelijkheden om zelf een albumpje, foto op canvas of andere artikelen online te bestellen bij de vele aanbieders… Doch met enige trots kan ik u ons aanbod van album, triplex, meter/peterstukjes sterk aanbevelen! Dit zijn allen topproducten die je enkel bij een fotograaf kan vinden...

De infobrochure kan je hier bekijken.

Mochten er – ondanks de uitleg – nog vragen zijn, neem zeker contact op: christ.vilez@telenet.be

Ik kijk alvast uit naar een aangename samenwerking!

 

ALL RIGHTS : Vilez Christ - Motestraat 30 te 8850 Ardooie - alle info: christ.vilez@telenet.be of 0479 92 87 59 - BTW BE 0889.854.739